Sherlock of London

sherlock of london

Vill man komma åt den speciella stämningen av London under sent 1800-talet och tidigt 1900-talet är Sherlock of London en perfekt spelautomat, som tar oss tillbaka till det smoggiga industriella London som existerade under de viktorianska och edwardianska epokerna. Det här var hjärtat av det brittiska imperiet – på gott och ont.

Sherlock of London kommer från den lilla speltillverkaren Rabcat, hade premiär år 2019 och ingår i Microgamings stora spelportfölj Quickfire. Temat är förstår privatdetektiven Sherlock Holmes och hans ovärderlige kamrat Doktor Watson.

För de låga vinsterna har Rabcat nöjt sig med att använda klassiska spelkortsymboler (tia – ess). Som högbetalande symboler träffar vi bland annat på Doktor Watson, Inspektör Lestrade, och de listiga skurkarna Irene Adler och Moriarty. Den mest lukrativa symbolen är skylten för 221B Baker Street, den adress där Holmes och Watson delade lägenhet under många år.

Här hittar du Sveriges bästa casinon om du vill pröva Sherlock of London.

Sherlock är vild

Den märktige detediktiven Sherlock Holmes är en vildsymbol som kan ersätta vilken som helst av de reguljära symbolerna för att skapa en vinnande kombination åt dig. Dessutom kommer den här vildsymbolen laddad med tre olika specialfunktioner:

 • Om minst två vildsymboler visar sig samtidigt kopplar de ihop sig med varandra och bildar ett spår av vildsymboler. (Denna funktion är tillgänglig även under frispelsrundan.)
 • Om du två vildsymboler visar sig på hjul intill varandra dubblas vinsten. (Denna funktion är tillgänglig även under frispelsrundan.)
 • Om du får vildsymboler på de första två hjulen fryser de fast medan övriga hjul snurrar om gratis. (Den funktion är ej tillgänglig under frispelsrundan.)

Frispelsrunda

Holmes & Watson är en spridningssymbol. Om du får minst tre av denna symbol, var som helst på hjulen, aktiveras frispelsrundan och du belönas med 10 gratissnurr. Frispelsrundan är riktigt rolig, eftersom man inte bara spelar gratis utan dessutom får tillgång till särskilda specialfunktioner, samtidigt som de flesta av de vanliga specialfunktionerna från grundspelet också gäller.

Under frispelsrundan kan vildsymboler expandera så att hela hjulet blir vilt. Dessutom fungerar Doktor Watson som en extra vildsymbol under frispelsrundan, men denna vildsymbol har inte några specialfunktioner utan fungerar endast som ersättningssymbol.

Kan jag spela på mobilen?

Ja, Sherlock of London finns tillgänglig för spel på smartphones and surfplattor.

sherlock of london spelautomat

Grundläggande info

 • Antal hjul: 5
 • Antal vinstlinjer: 25
 • Lägsta och högsta insatsnivå: £0.25 – £25
 • Maxvinst: 1 000 mynt
 • Specialfunktioner: vildsymbol, dubbelvinst, free spins, bonusbana
 • Växande jackpot: nej
 • Återbetalningsgrad (RTP): 96,03 procent
 • Varians: medium

Om Sherlock Holmes

Berättelserna om privatdetektiven Sherlock Holmes skrevs av den britiske författaren Sir Arthur Conan Doyle, och den första historien – A Study in Scarlet – publicerades år 1887. Totalt kom det att bli över femtio korta berättelser och fyra längre historier under perioden 1887 – 1927.

Sedan år 1990 är det möjligt att besöka The Sherlock Holmes Museum på Baker Street i London, inrymt i ett gammalt hus från den georgianska epoken. Byggnaden bär skylten 221B Baker Street, men den verkliga adressen är 237-241. Museet ligger i den norra änden av Baker Street, inte långt från Regent’s Park.